Tipuri de carduri

Cardurile de plastic laminate produse de firma noastra indeplinesc toate normele de calitate internationale si nationale – normele ISO. Toate cardurile beneficiaza de o garantie de 1 an.

Specializarea noastra este imprimarea offset la o calitate superioara pe materiale neabsorbante si pe materiale sintetice, folosind pentru aceasta instalatii tipografice Heidelberg si KBA (tehnici de imprimare). Parametrii cardurilor noastre le gasiti la: carduri de plastic laminate.Carduri de plastic laminate


ISO-7810

Cardurile de plastic produse de firma noastra indeplinesc toate normele nationale sau internationale de calitate.

Cardurile sunt produse din material plastic, cel mai des PVC sau polietilena. In oferta noastra am cuprins de asemenea si carduri biodegradabile, din materiale mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Cardurile sunt foarte rezistente la stresul chimic, iar laminarea pe ambele parti asigura imprimarea impotriva zgarierii. Tehnologiile de imprimare permise pentru carduri sunt: imprimarea offset, imprimarea digitala, serigrafia, termotransferul si termosublimarea.

Imprimarea cardurilor are loc in sistemul CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black) sau conform paletei de culori PCMS (Pantone Color Maching System).

Dimensiunile standard ale cardului sunt 85,60 x 53,98 mm, iar colturile sunt rotunjite. Grosimea standard este 0,76 mm, insa la cerinta clientului producem carduri mai subtiri sau mai groase, precum si cu alte dimensiuni.

Cardurile de plastic pot sa contina suporti suplimentari pentru pastrarea informatiei, cum ar fi: banda de semnatura, cod de bare, banda magnetica, cip, modul de proximitate, banda razuibila, s.a.m.d.Carduri magnetice


ISO 7811

Banda magnetica permite codarea repetata si citirea informatiei in format digital. Codarea si citirea informatiei de pe card permite utilizarea lor eficienta in sistemele de identificare, la controlul accesului, inregistrarea timpului de lucru, in sistemele de vanzari non-cash, si multe altele.Cardurile magnetice e una din cele mai ieftine modalitati de codare - inscriptionare a informatiei. Cititorul special pentru carduri magnetice permite citirea continutului informatiei.

Asezarea benzii magnetice si parametrii acesteia sunt stabilite de norma ISO 7811.

In prezent, pentru cardurile magnetice se folosesc doua tipuri de banda magnetica:

 • LOCO (low coercivity) – coeficient redus al coercivitatii benzii – in jur de 300 oe (ersteti)
 • HICO (high coercivity) – coeficient ridicat al coercivitatii benzii – pana la 4000 oe (ersteti)

Banda HiCo este cea mai populara banda magnetica datorita rezistentei ridicate la demagnetizare. Cele LoCo sunt destul de sensibile la demagnetizare, ceea ce duce la pierderea informatiei.

In banda magnetica avem 3 cai (track) de codare, cu o capacitate maxima de 75 semne alfanumerice si 147 de cifre. Desi teoretic capacitatea unei benzi magnetice este destul de mica, aceasta ajunge pentru codarea seriei cardului, termenului de valabilitate, a datelor personale ale proprietarului, si a altor informatii.

Standardele de codare ale benzii magnetice sunt:
Track 1:
Lungime: 79 semne inclusiv simbolul de inceput si de sfarsit plus LRC
Densitate: 8.27 biti pe mm (210 biti pe tol)
Semne acceptate: Pauza ! " # $ % & ' ( ) * + , - . / 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 : ; ? @ A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _
Simbol de inceput: %
Simbol de sfarsit: ?
Separator: ^

Sunt acceptate doar literele de tipar. Literele mici vor fi automat transformate in litere mari.

Track 2:
Lungime: 40 semne inclusiv simbolul de inceput si de sfarsit plus LRC
Densitate: 2.95 biti pe mm (75 biti pe tol)
Semne acceptate: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 : ; ?_
Simbol de inceput: ;
Simbol de sfarsit: ?
Separator: =

Track 3:
Lungime: 107 semne inclusiv simbolul de inceput si de sfarsit plus LRC
Densitate: 8.27 biti pe mm (210 biti pe tol)
Semne acceptate: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 : ; ?_
Simbol de inceput: ;
Simbol de sfarsit: ?
Separator: =Carduri cu cip


ISO 7816

Cardurile cu cip sunt carduri care au o memorie electronica, asa-numitul cip. Aceste carduri permit inscriptionarea si citirea repetata a informatiei digitale. Citirea informatiei are loc prin introducerea cardului intr-un modul (cititor) special.

Cipul are o capaciatate mai mare decat banda magnetica, ceea ce ne permite sa codam mai multa informatie, putand ajunge la 32 KB de informatie. Cardurile cu procesor permit codarea unei cantitati de informatie intre 1 si 16 KB. Numarul de codari garantate pentru cardurile cu cip este de 10000, iar pentru cele cu procesor de 100000.

Cardurile cu cip pot sa fie dotate cu mai multe tipuri de cipuri electronice. Cele mai populare sunt modulele SLE 5542 cu o capacitate de 256 B, precum si ELE 5528 – capacitate 1 KB.

Carduri cu cip sunt caracterizate de o rezistenta mare la pastrarea informatiei. Codarea informatiei pe un card cu cip are loc prin contactul electric al cititorului cu elementele cipului aflate pe suprafata cardului, iar posibilitatea de deteriorare a cipului este mult redusa. Pentru a securiza informatia codarea se poate face doar pe unele portiuni din memoria cipului, sau se poate bloca orice fel de acces neautorizat la informatia codata.

Implementarea cipului in carduri permite folosirea lor ca si: carduri pentru bancomate, cartele de parcare, carduri de identificare, cartele telefonice, carduri de loialitate, cartele de acces, cartele SIM.

Parametrii pe care un card cu cip trebuie sa-i respecte sunt reglementati prin norma ISO 7816.Carduri de proximitate


ISO 14443

Cardurile de proximitate contin un modul cip cu antena, laminat in interiorul cardului.

Modulul laminat in card permite schimbul de informatii cu modulul de emisie - citire, cu ajutorul undelor radio. Datorita acestui tip de schimb cardurile nu se deterioreaza din punct de vedere mecanic (cum s-ar putea intampla la introducerea cardului in cititor – zgariere, uzura).

Cardurile de proximitate nu necesita o sursa de energie interna. Inainte de a putea emite informatie, aceasta trebuie sa fie incarcata, codata pe transpoder (modulul de proximitate). Apoi antena modulului de emisie – citire emite o unda electromagnetica cu durata intre 15 si 50 de milisecunde. Energia codata in transpoder va fi utilizata pentru a retrimite informatia catre modulul de emisie – citire, cu un timp de 18 milisecunde.

Distanta dintre card si modulul de emisie – citire depinde de tipul de antena folosit in transpoder, si de obicei este de 8 cm maxim.

In prezent, cele mai des utilizate module de proximitate pentru carduri sunt:

Modul Unique
 • Doar pentru citire
 • Frecventa de lucru: 125 kHz (Low)
 • Memorie: 64 biti
 • Numar serial de 64 biti

Modul Mifare
 • Pentru citire si codare informatie
 • Frecventa de lucru: 13,56 MHz (High)
 • Memorie: 1 KB
 • Posibilitate de codare informatie
 • Utilizatorul poate sa configureze accesul catre diferitele sectoare de memorie ale modulului
 • Optiunea instalarii a 16 aplicatii diferite in modul
 • Numar serial unic

Aceste carduri de proximitate sunt durabile si simplu de folosit si se folosesc mai ales in sistemele de control ale accesului, la inregistrarea timpului de lucru, precum si in alte sisteme multiaplicationale.


Carduri ecologice


Cardurile ecologice, mai prietenoase cu mediul inconjurator, le producem din material biodegradabil BIO-PVC. Daca un card nu se mai foloseste, poate fi aruncat. Sub actiunea microorganizmelor prezente in natura (bacterie, ciuperci, alge) cardul se descompune in timp. Materialul folosit la productia acestor carduri indeplineste normele directivei UE 94/62 EC.

Producem de asemenea carduri plastice din material PET. Este un plastic mai prietenos cu natura deoarece cardul dupa folosinta poate fi aruncat pentru reciclare in recipientele pentru materiale plastice.Normele ISO


Cardurile de plastic produse de noi indeplinesc toate normele nationale si internationale de calitate, in special normele ISO:

 • ISO 7810 : 1985
  Carduri de identificare – caracteristici fizice
 • ISO 7811-1 : 1985
  Carduri de identificare – tehnici de codare
 • Partea 1: Embosare (personalizare in relief)
 • ISO 7811-2 : 1985
  Carduri de identificare – tehnici de codare
 • Partea 2: Banda magnetica
 • ISO 7811-3 : 1985
  Carduri de identificare – tehnici de codare
 • Partea 3: Situarea simbolurilor embosate (embossing) pe cardurile ID-1