Elementele cardului

Laminarea cardurilor de plastic


Laminatul asigura cardurilor o durabilitate mai mare si o rezistenta crescuta la distrugere. Utilizarea unui laminat corespunzator proiectului poate scoate in evidenta anumite efecte grafice folosite pe card.

Laminatul poate fi:

 • Lucios
 • Mat neted
 • Mat aspruImprimarea UV/IR


Imprimarea UV (vizibila la iluminarea cardului cu o lampa de ultraviolete) si imprimarea IR (vizibila la iluminarea cardului cu infrarosii), sunt tehnici care necesita vopseluri speciale cu caracteristicile de mai sus. Un punct de lucru echipat cu o lampa UV sau un senzor IR permite o verificare rapida a autenticitatii cardului prezentat de client.

Imprimarea aceasta este invizibila cu ochiul liber.Holograma


Hologramele pot fi ca niste etichete adezive sau pe folii metalizate, aplicate pe cardul dorit prin tehnica hot- sau cold-stam.

Hologramele au foarte multe intrebuintari. In cazul cardurilor de plastic sunt una din metodele de asigurare impotriva falsificarii. Originalitatea cardului de plastic este confirmata de holograma imprimata, a carei copiere este cu mult mai grea si costisitoare decat imprimarea unui card de plastic.
Holograma este înregistrarea unei imagini tridimensionale pe un suport în general bidimensional. In viata de zi cu zi le asociem cu etichetele de asigurare a CD-urilor sau DVD-urilor.

Noi va oferim holograme sub forma etichetelor adezive, autodistructive (fiecare incercare de a dezlipi holograma se termina prin distrugerea ei – nu exista posibilitatea de a dezlipi holograma si a o lipi pe altceva fara sa o distrugi).

Dimensiuni disponibile:
 • patrat - 12/12 mm, 13,5/13,5 mm, 15/15mm
 • cerc - diametru 12 mm, 15 mm
 • dreptunghi - 15/10 mm
Culori de imprimare disponibile:
 • negru
 • argintiu
 • rosu
 • verde
 • albastru
 • galben
 • alb

Gravarea cu laser:
pentru un cost suplimentar de 20%, putem executa o gravare cu laser (gravarea cu laser este o masura suplimentara de siguranta care nu poate fi indepartata, executata in structura hologramei – in locul gravat holograma devine transparenta si se vede culoarea fundalului.

Masurile de asigurare a cardurilor propuse de noi sunt executate la cele mai inalte standarde de calitate. Se respecta toate masurile de siguranta cerute, astfel ca, prin respectarea procedurilor de lucru va garantam un produs legal si autentic.Fundaluri metalice


Producem carduri de plastic cu fundal metalic:

 • Argintiu metalizat
 • Auriu metalizat
Metalizarea fundalului ne permite sa obtinem o adancime deosebita a culorii imprimate deasupra, precum si efecte vizuale speciale.

Alt fundal accesibil pentru cardurile noastre este cel perlat.Codul de bare


Codul de bare este cea mai simpla modalitate de a coda o informatie pe card. Informatiile sunt codate cu ajutorul unor linii de diferite grosimi. Pentru a citi aceste informatii de pe card, avem nevoie de un scanner – cititor de coduri de bare.Memorie cip


Modulul cip este un element electronic folosit pentru pastrarea informatiei pe card. Cip-ul are o capacitate mai mare decat banda magnetica, deci poate pastra o cantitate mai mare de informatii.
Citirea acestor informatii are loc prin introducerea cardului in cititorul special.

mai multe informatii aici!Modul de proximitate


Modulul de proximitate este un cip cu antena, situat in interiorul cardului. Sistemul electronic al modulului permite codarea de informatii. Cel mai des acesta contine un numar care este citit la apropierea cardului de cititor. Transponderul montat permite schimbul de informatii cu modulul de emitere-receptie cu ajutorul undelor radio.

Carduri de proximitate – mai multe informatii aici!Banda magnetica


Banda magnetica este banda pe care se poate coda informatie. Citirea acestei informatii are loc prin trecerea cardului prin cititorul special de banda magnetica.

mai multe informatii aici!Banda de semnatura


Banda de semnatura este locul pe card unde se poate semna cu ajutorul pixului.

Pe cardul de plastic nu se poate semna cu pixul, decat eventual cu un marker. Banda de semnatura poate avea diferite forme si poate fi situata in orice loc de pe card.Embosarea


Embosarea este imprimarea pe card a informatiei cu ajutorul simbolurilor mecanice. Cu ajutorul acestei tehnici, literele si cifrele apar pe card in relief.

Sunt disponibile doua dimensiuni pentru embosare:
 • Dimensiunea de 4,5 mm pentru cifre (de la 0 la 9)
 • Dimensiunea de 3,0 mm pentru cifre (de la 0 la 9) si litere (de la A la Z)
Prin embosare se personalizeaza cel mai des:
 • Seria cardului
 • Seria cardului si informatii (nume, prenume, functia, termenul de valabilitate, s.a.)
La cererea clientului semnele embosate pot fi acoperite cu folie termica (tiping) pentru un efect deosebit (de obicei folie argintie sau aurie).

Lac reliefat


Folosirea unui lac reliefat pe suprafata cardului ne permite obtinerea unor elemente grafice originale si deosebite.
Un asemenea card decorat cu lac reliefat, poate deveni un mic obiect de arta. Cardul astfel innobilat se deosebeste clar de celelalte carduri oferite pe piata.

Pentru a afla mai multe despre tehnica de lacuire reliefata, consultati expertul firmei!


Banda razuibila


Banda razuibila poate sa aiba orice dimensiune si acopera o anume informatie imprimata pe card.
Aceste informatii devin vizibile dupa razuirea benzii speciale.
Banda razuibila se foloseste foarte des pe cardurile care contin coduri PIN, informatii despre premii, pe cardurile – cadou, de reducere, de loialitate, la loterii si concursuri.


Brelocuri


Din cardul de plastic se poate desprinde un breloc pe care este imprimat un element al cardului, de exemplu un numar de telefon, un cod de client, cod de bare, s.a.

Va propunem doua tipuri de carduri-breloc, vizibile in imaginile de mai jos.Carduri transparente


Cardurile transparente sunt imprimate pe plastic transparent. Transparenta poate sa fie totala sau partiala, ceea ce ne permite sa obtinem efecte grafice originale.

Deseori acest plastic transparent se foloseste la productia de calendare, rigle cu imprimari publicitare, mouse-pad-uri, sau alte produse atipice.

Cardul transparent poate sa contina diverse elemente folosite si la productia de carduri standard dar implica de asemenea unele limitari tehnologice.


Perforatii


Cardurile de plastic pot sa aiba diverse perforatii care folosesc la atarnarea lor de lantisoare sau snururi.

Perforatiile executate de noi in cardurile de plastic pot sa aiba 3 dimensiuni standard:
 • Rotunde, cu diametrul de 5 mm
 • Rotunde, cu diametrul de 6 mm
 • Dreptunghiulare rotunjite, cu dimensiuni 14 mm x 3 mm
Cardurile cu breloc de separat pot sa aiba optional o perforarea rotunda cu diametrul de 4 mm.


Forme si dimensiuni atipice


Dimensiunile standard ale cardului sunt 53,98 x 85,60 mm. Grosimea standard ale cardului este de 0,76 mm.

La cererea clientului putem produce de asemenea carduri de forme si dimensiuni atipice.

Exemple:

 • Carduri de forme atipice, perforate pentru a rupe usor o parte
 • Calendare
 • Rigle cu imprimari publicitare
 • Carti de vizita
 • Mouse-pad-uri
Imprimarea se face prin tehnica offset, in policromie CMYK si pe orice fel de grosime a cardului.